EFT- Vad är det?

EFT- Emotional Freedom Techniques är världens mest snabbväxande självhjälpsmetod som hjälper dig att uppnå känslomässig balans och bättre fysisk och psykisk hälsa.
Metoden är en blandning av kinesisk akupressur och västerländsk psykoterapi,en enkel metod som du kan göra var och när som helst,resultatet känns omgående.
Vetenskapliga studier visar att EFT är en effektiv metod för bl.a. för oro, rädslor, fobier, självkänsla, smärta, stress och viktnedgång.
Känslor som tex oro, rädslor mm skapar en obalans och störning i kroppens energisystem, det kan vara trauman från vår barndom el
andra upplevelser som påverkat oss negativt och skapar denna störning i vårt energisystem.
Svåra trauman är inte det enda som påverka oss utan det kan räcka med att man känt sig otrygg som barn eller blivit rädd i någon situation i livet, det har vi alla gjort och det påverkar oss. Vi upplever det som oro, stress och sorg. Vi får ett negativt tankemönster, begränsande övertygelser och känner rädsla och ångest.
Alla situationer i våra liv som utlöst en stressreaktion i vår hjärna, Amygdalan, finns kvar i vårt energisystem och minns dessa händelser. De har kapslats in i rent fysiskt i vår kropp. Detta bidrar till problem senare i livet och inverkar negativt på vår hälsa, våra relationer och vår livskvalitet. Sömn, depression, magproblem muskelspänningar, värk och beroenden av olika slag är exempel på hur det kan yttra sig.

Hur Kan EFT hjälpa dig?

I EFT fokuserar du på den jobbiga händelsen el känslan och då återskapas samma stressreaktion igen. Då aktiveras stressystemet i hjärnan på samma sätt som det gjorde då vid den ursprungliga händelsen. När du då knackar på specifika akupressurpunkter samtidigt som du en liten stund fokuserar på det jobbiga så skickas det lugnande signaler till amygdalan i hjärnan och stressreaktionen avtar.
Knackningen sänker stresshrmonet kortisol i blodet så när det sjunker och samtidigt som du fokuserar på obehaget få hjärnan dubbla budskap och det sker en omprogrammering. Knackningen bryter reaktionsmönstret mellan det jobbiga du upplevt innan.
Efter en stunds knackande kan du uppleva ett lugn, minnet av händelsen finns kvar men den tidigare stressreaktionen uteblir.
Ner den negativa laddningen och energin frigjorts så släpper det på tidigare spänningar och blockeringar som lagrats under lång tid. Därmed så kan symptom som tidigare upplevts minska eller helt upphöra.

Låter detta intressant så boka gärna in en kostnadsfri konsultation på maritaparwen.se

med värme & kärlek

Marita Parwén
Livsstils PT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.