Självkärlek

……Vad är det för ord?

Jag googlade och upptäckte att det finns inte ett ord som självkärlek utan det ord som kom upp är egenkärlek och det kändes som att det inte är riktigt så jag känner inför ordet självkärlek- vilket är ju en direkt översättning på det engelska ordet self love och det låter ju väldigt fint.De ord som kom upp när jag googlade var; 

Vad betyder egenkärlek?

Och synonymer på det; 

Synonymer till egenkärlek

  1. självbelåtenhetsjälvbehagsjälvöverskattningfåfängainbilskhethögmodsjälvgodhetegoismegocentricitetnarcissismegotismsjälvförgudningsjälviskhet

Jag förstår att många kan känna att om jag ger mig självkärlek så kommer alla tycka att jag är ………. alla dessa olika synonymer, typ.För mig är det inte det det betyder utan mer att vara kärleksfull mot mig själv och ta hand om mig.Att sluta tänka negativa tankar om mig själv, ge mig själv det jag behöver i form av goda och bra tankar, kost, återhämtning, sömn, rörelse mmDet är självkärlek för mig.
Hur tänker du om detta?Har du aldrig funderat över det?
skriv gärna en kommentar.

En länk till min YouTube kanal : https://youtu.be/jiVS98E_nEU

Kram Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.