Personlig utveckling börjar där komfortzonen slutar

Hej fantastiska DU!
Jag har aldrig vågat fundera över vad som händer när vi går utanför vår komfortzon,det bara något som alla andra gör. Nu vet jag vad som händer; VI VÄXER som människa, så otroligt häftigt.
Jag har under många år jobbat med personlig utveckling med mig själv, jag har inte riktigt förstått att det är när vi  går utanför vår komfortzon, det är DÅ vi utvecklas som mest. Jag har varit rädd för vad andra ska tycka om mig om jag gör något annorlunda och det har gjort mig begränsad.
Under det gångna året har jag gått utanför min komfortzon många gånger…… oj vad det har varit utvecklande, jag ser en sådan förändring.
Jag har vuxit och jag känner mig inte begränsad längre och det är en enorm frihetskänsla.
PERSONLIG UTVECKLING BÖRJAR DÄR VÅR KOMFORTZON SLUTAR!
Ni som har varit och lyssnat på min föreläsning om ” Min Resa” fick då veta att jag absolut inte skulle börja med det i Ösmo för att där har jag mina kunder och jag blottar mig när jag berättar om mitt liv och det kändes väldigt jobbig, vad ska alla tycka om mig, kommer jag ha mina kunder kvar, kommer dom titta snett på mig när vi möts på Ica. Mycket funderingar har det varit kring det där. Jag har velat föreläsa i minst10 år men aldrig vågat men hela tiden känt att jag har massor att dela med mig av.
Helt plötsligt klev jag utanför min komfortzon och det gick av bara farten för plötsligt så sa en röst inom mig NU är det dags Marita och göra det du brinner för föreläsa och coacha. Jag vet att när man gör det man brinner för så går det lätt och är så roligt.
Hur gör man när man ska starta upp nått tänkte jag och var börjar jag med detta? I Ösmo viskar en röst inom mig, helt plötsligt så kändes det som att det är klart att jag ska göra det där, där folk känner mig och vet vem jag är, så det blev en trygghet helt plötsligt att göra min första föreläsning på hemmaplan.
Vad jag vill säga med detta är att vi många gånger har ett oerhört starkt motstånd till saker som är nya som vigärnavill göra och det är helt normalt. Många gånger tror vi att det är ett tecken på att idén vi har inte passar oss och då kommer egot in och styr med en röst i ditt huvud; hahahaha….. inte ska väl du hitta på nåt så dumt, det kommer du aldrig klara av, det kostar massa penga osv. Vi lyssnar på denna röst och tror att det är sant, vi bli rädda och lägger ner den tanken, idén.
Det kan leda till att vi inte blir hela ,som den person vi verkligen innerst inne ÄR. Vårt ego är så starkt och vill inte göra förändringen, egot vill ha koll och styra dig ha dig där du alltid har varit.
Förändring är jobbigt, rent av as jobbigt!!
Men vill vi något så behöver vi göra en förändring och det är endast DU själv som kan göra det, det går inte att ändra människorna i din omgivning för att du ska FÅ en förändring!
och att gå utanför boxen, trygghetszonen är det som leder till förändring och  personlig utveckling.
Våga tro på dig själv och det leder dig till ett friare och rikare liv!
Med värme & Kärlek

2 Replies to “Personlig utveckling börjar där komfortzonen slutar”

  1. Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later. All the best deddfeegeaacadeg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.