Förändring tar tid

Hej Fantastiska DU!

Kan du misströsta ibland då du gör en förändring av något slag och tycker att det inte händer någonting?

Tålamod har ALDRIG riktigt varit min grej!

Jag kom ihåg ett väldigt speciellt tillfälle när jag var 12 år och ville vara som min kusin som är sex år äldre än jag, hon hade börjat sticka tröjor på löpande band och jag tänkte att kan hon så kan jag.

Mamma och mormor köpte garn till mig så att jag kunde börja och mamma sa till mig att jag skulle börja med något som var lättare än en tröja men jag har en förmåga att vara lite envis ibland så det blev en tröja. Sagt och gjort så började jag sticka på tröjan, jag kunde sticka avig och rät men följa ett mönster är ju inte så lätt.

Det slutade med att jag stickade fram till att jag skulle börja maska av vid ärmar på mitt bakstycke vilket jag började med och då fick mamma ta över. Jag hade inte tålamod till att fortsätta att lära mig mer, det blev så krångligt att maska av och läsa beskrivningen så jag gav upp

Jag har hittils i mitt liv trott och tänkt att om jag inte kan det på en gång så är det inget för mig och det spelar ingen roll vad det har varit för något.

Jag gick en kurs inom personlig utveckling för ett och ett halvt år sedan där och då fick jag en insikt att tålamod ger mig framgång. 

Det var en insikt som lett mig dit jag är idag och kommer att fortsätta leda mig framåt både i mitt privata liv och mitt företagande.

Jag är idag villig att lära mig nya saker och är väldigt nyfiken på att studera vidare och dom som känner mig vet att jag avskydde skolan och förstod inte vad det var bra för. Men man kan alltid ändra sig och det är det som är fantastiskt.

Vad vill jag då förmedla med detta!?

Jo  om du tex har börjat med nya morgon rutiner, börjat träna, eller börjat med att spara pengar eller vad som helst och du inte har märkt något resultat efter två el tre veckor så ge inte upp utan tänk om, öva på ditt tålamod och det kommer att ge resultat jag lovar för alla dessa exempel jag gav dig har jag övat på och övar hela tiden.

Att sätta upp mål och jobba strukturerat med mindre delmål för att nå ditt mål och ha tålamod på samma gång är inte lätt.

Gör såhär:

Tex: Använd dig av ”lilla stegets kraft”

Ditt mål är att gå ner ex 30 kg, en sund viktnedgång är ca 0,5kg-1 kg (kvinna) och 1-1,5 (man)/ vecka. Hur lång tid tar det då för dig att gå ner 30 kg? 60 veckor tar det för dig att gå ner 30 kg med en viktminskning med 0,5 kg /v, det känns ju helt galet tänker du nu, det tar ju aslång tid…… japp, drygt ett år.

Men på vägen dit så kommer det att ske en hel del positiva förändringar i  kroppen och det är de små och stora förändringarna som också behöver uppmärksammas och inte bara ha fokus på vikten.

Då har du ett mål och nu behöver du sätta upp delmål;

Bryt ner det på halvtid, kvartstid, månad och sist vecka.

Vad ska du ta till för åtgärder för att genomföra din viktresa?

Skriv upp allt i en fin bok, dina mål och delmål och vilka åtgärder du ska göra och använd boken till kost, träning, reflektion, humör, sömn, mm. Se alla små steg som stora framsteg!

HA TÅLAMOD MED ALLA FÖRÄNDRINGAR DU GÖR!

Den övervägande delen av människor är beredda att ge upp sina mål och lägga av så fort de möter minsta motstånd. Några få kämpar vidare och når trots motgångar, så småningom dit de vill nå.

Tålamod el uthållighet är en nödvändig egenskap man måste ha för att kunna förvandla en önskan till verklighet.

Uthållighetens grund är viljestyrka!

Hur gör du med dina mål? Har du tålamod?

 

Med värme och kärlek Marita Parwén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.