Du har allt inom dig!

Wow tio år har gått sedan jag började lyssna på min inre röst, jag tog i Mars 2012 mitt sannaste beslut inifrån mitt hjärta och inget kunde då stoppa mig. Med den resan så vet jag att när man tar ett sant beslut från sitt hjärta så blir det rätt. De tio år som gått har varit spännande och väldigt lärorika, jag har lärt känna mig själv på ett djupare plan, helt ärligt så kände jag nog inte mig själv särskilt bra alls innan dess.

Jag gjorde som andra gjorde för det var väl rätt och bra, tänkte jag. Jag hade sällan åsikter som var annorlunda än andras, jag följde med de jag umgicks med.Att börja lyssna till min inre röst har varit så viktigt för mig under denna resa på många plan, det har varit som att gå skolan igen men på ett själsligt plan, ta en bit taget.

Mitt förflutna har format mig till den jag idag är och det är jag otroligt tacksam för. Tidigare så fastnade jag i mitt förflutna och det gjorde mig sjuk, jag vill idag inspirera andra människor till att att sig vidare oavsett sitt förflutna för det går. Att hitta sin inre röst är idag lite ”inne” känns det som och jag förstår det, vi har levt alldeles för mycket utanför oss själva och jämfört oss med andra för att vi tror att dom mår bättre, jag tänker ”mår bättre” för jag anser att det är det det handla om. Vi vill må bättre och letar utanför när måendet finns på insidan i ditt hjärta. 

En liten story Storyn heter ” Tunnland och diamanter” handlar om en bonde som levde i Afrika vid tiden för upptäckten av diamanter. När en besökare berättade för bonden om män som tjänade miljontals kronor på diamantgruvor, sålde bonden gården på en gång och gav sig i väg för att själv leta diamanter.Han drev omkring och letade utan resultat och blev till slut utfattig, dålig hälsa och förtvivlad och slutligen kastade han sig i en flod och drunknade.
Långt innan bonden bonden gick sitt hemska öde till mötes, hade mannen som köpt bondens gård hittat en stor ovanlig sten i bäcken som rann vid gården. Han placerade den på spiselkransen som prydnad.Besökaren som hade berättat för den första bonden om diamantfyndigheterna kom nu på visit. Han undersökte stenen och berättade för gårdens nye ägare att han hade hittat en av världens stötsta diamanter. Besökaren sa att den var ovärderlig. Till hans stora förvåning svarade bonden: ” Hela gården är full av sådana stenar.”
För att gör en lång historia kort, så visade det sig att världens största diamantfyndighet fanns på gården. Här kan man se att den första bonden gjorde ett misstag som inte undersökte det han hade, innan han gav sig iväg i tron om att hitta någonting bättre någon annanstans.
Jag anser att det är precis såhär med oss också, vi letar lyckan utanför oss själva men den finn redan inom oss om vi lyssnar på vad VI SJÄLVA vill inifrån vårt hjärta.
Mina erfarenheter vill jag spridaAtt börja lyssna på sin inre röst är magiskt och det som är lätt är ändå svårt. Jag rekommenderar att bara börja med att sätta dig bekvämt och bara lyssna på vad som sker då du stannar upp. Ta några djupa andetag, slappna av och känn. Vad är det som händer i din kropp?, vad är det för tankar som poppar upp?Känn och skriv sedan ner på ett papper eller i en fin anteckningsbok det som kommer upp utan att döma eller tänka på att du skriver rätt, bara skriv skriv skriv….
Att reflektera på detta sätt har hjälpt mig enormt mycket, jag har sett det som en lök som skalas lager för lager, ju mer jag reflekterar ju närmare mitt inre kommer jag.
Prova själv och se vad som sker.
Kram Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.